miércoles, 13 de abril de 2011

ELABORANT EL PROGRAMA...

Hola!
Amb l'ajuda de la bibliografia i del tutor-extern estic elaborant el Programa de tractament de les tècniques de treball intel·lectual per als alumnes d'ESO de l'IES.
Estic concretant els següents punts:
  • Objectius (general i específics)
  • Continguts.
  • Tractament de les competències bàsiques.
  • Metodologia.
  • Materials i recursos a emprar.
  • Motivació.
  • Temporalització i seqüenciació.
  • Avaluació.
  • Desenvolupament de les activitats: amb l'alumnat, amb el professorat i amb les famílies.
Un company m'ha deixat un llibre molt interessant, del qual estic agafant vàries activitats:
  • BLANQUET, J. (1996). Tècniques d'estudi. Castellnou edicions.
Quan tingui acabat el projecte, el passaré a pdf i el penjaré.

8 comentarios:

  1. Hola de nou Mireia,
    Recordar-te que, per superar la PAC, apart de les entrades al propi blog, també cal fer entrades als blogs dels altres companys i companyes.

    ResponderEliminar
  2. Mireia:
    En aquest programa tan i tan interessant que estàs fent, tens pensat contemplar l'alumnat amb atencions educatives especials?
    Gràcies

    ResponderEliminar
  3. Clar que si, perquè les tècniques de treball intel·lectual no tenen limitacions d'ús i tothom amb les seves capacitats ho pot fer. De fet és una eina molt interessant per als alumnes que tenen dificultats. Així i tot, si cal aplicar algun suport, adaptació o reforç, el contemplaré i l'aplicaré.

    ResponderEliminar
  4. Clar que si, perquè les tècniques de treball intel·lectual no tenen limitacions d'ús i tothom amb les seves capacitats ho pot fer. De fet és una eina molt interessant per als alumnes que tenen dificultats. Així i tot, si cal aplicar algun suport, reforç o adaptació es farà.

    ResponderEliminar
  5. Hola Mireia!
    Tal i com respons a la Conxita crec que és important que tinguis en compte el fet no limitar el projecte, està molt bé! Com tots a aquestes altures sabem, cal tenir en compte els suports i les ajudes en funció dels alumnes i de cada moment... ànims amb el projecte i gràcies per penjar-lo quan el tinguis, crec que a tots ens pot ser molt útil!

    ResponderEliminar
  6. Hola Mireia, crec que aquest projecte pot funcionar molt bé, penso que als alumnes d'avui en dia els manquen moltes tècniques d'estudi i estic d'acord en que algú els hi ha d'ensenyar. També trobo molt interessant que tinguis en compte als alumnes amb necessitats educatives especials, que alguns d'ells són els que més ho necessiten, però m'agradaria saber com ho faràs, amb gran grup, amb grups reduits, individualment...?

    ResponderEliminar
  7. Hola Mireia, al igual que els companys m'afegeixo a agrair-te que ens facis arribar el projecte, ja que considero que tracta un tema molt rellevant en els adolescents d'avui en dia.

    ResponderEliminar
  8. Hola Mireia, moltes gràcies per oferir-nos el teu projecte. M'agradaria preguntar-te si contemples algunes orientacions per als pares per a que donin suport als seus fills/es a l'hora d’estudiar. Carme

    ResponderEliminar