sábado, 30 de abril de 2011
PROJECTE PER AL TRACTAMENT DE LES TÈCNIQUES DE TREBALL INTEL·LECTUAL
miércoles, 13 de abril de 2011
ELABORANT EL PROGRAMA...
- Objectius (general i específics)
- Continguts.
- Tractament de les competències bàsiques.
- Metodologia.
- Materials i recursos a emprar.
- Motivació.
- Temporalització i seqüenciació.
- Avaluació.
- Desenvolupament de les activitats: amb l'alumnat, amb el professorat i amb les famílies.
- BLANQUET, J. (1996). Tècniques d'estudi. Castellnou edicions.
viernes, 8 de abril de 2011
RECERCA BIBLIOGRÀFICA III

Aquesta tarda m'he apropat a la biblioteca d'un Centre de Fromarció del Professorat per fer una recerca bibliogràfica sobre les tècniques de treball intel·lectual. He estat consultant els següents llibres:
- Novak J.D (1998): Conocimiento y aprendizaje. Alianza Editorial. Madrid.
- Novak J.D. y Gowin D.B. (1988): Aprendiendo a aprender. Martínez Roca. Barcelona.
- Cardona C. y otros (1991): Técnicas de Estudio. Disgrafos. Alicante.
- Román J.M. y Gallego S. (2001): ACRA, Escala de Estrategias de Aprendizaje. TEA Ediciones.
miércoles, 6 de abril de 2011
VÍDEOS INTERESSANTS
martes, 5 de abril de 2011
RECERCA BIBLIOGRÀFICA II
lunes, 4 de abril de 2011
Recerca bibliogràfica I

Hola a tothom!
Estic a la fase de recerca bibliogràfica i m’estic informant sobre les tècniques de treball intel·lectual.
Al portal d’Educa Madrid, trobem un apartat dedicat a les tècniques de treball intel·lectual, ja que després del fracàs escolar actual, els estudiants han de millorar el seu rendiment amb normes, trucs, tècniques o receptes d’estudi que facin millorar els seus resultats. Per això han de conèixer-los i practicar-los per formar bons hàbits de treball.
Així, el text tracta d’explicar detalladament aspectes com: els factors ambientals adequats per a l’estudi, la bona organització (temporal, espacial), els mètodes i tècniques per a estudiar, per a realitzar una bona lectura i comprensió; formes de subratllar i fer esquemes, resums o mapes conceptuals; la millora manera de prendre apunts; com treballar la memòria i fer ús d’ella... Tot això i d’altres coses explicat amb un seguit d’exemples que resulta molt complet.
Personalment, penso que la informació que ens brinda aquest text és útil per al psicopedagog perquè li dona a conèixer les diferents maneres de poder orientar a l’alumnat cap a bons hàbits d’estudi. Contràriament, de cara a la lectura per part de l’alumnat, resulta una mica “rollera”, és complicat que els alumnes es posin a llegir tota la “parrafada”, exceptuant els més aplicats, que pot ser siguin els que menys necessiten d’aquesta informació.
Per tant, penso que després que el psicopedagog tingui aquesta informació, caldria que ell mateix preparés un resum per fer-ho més atractiu i més pràctic.
Espero que us sigui d’interès, a mi m’està servint d’ajuda per fer el Projecte de tècniques de treball intel·lectual amb els materials que empraré. Aquí us deixo l'enllaç: